Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ κ.ΚΑΡΑΙΣΚΟ ΚΩΝ/ΝΟ





Η εκκλησία μας και η παιδεία γιορτάζουν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου τη γιορτή τωνΤριών Ιεραρχών



Τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών καθιέρωσε ο αυτοκράτορας τουΒυζαντίου Αλέξιος Κομνηνός το1100μ.Χ.για να τιμηθούν οιΤρεις μεγάλοι΄Αγιοι της εκκλησίας και να σταματήσουν οι έριδες μεταξύ των πιστών με το ποιος από τους Τρεις είναι ο πιο σπουδαίος.



Το 1842 το πανεπιστήμιο Αθηνών καθιέρωσε την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ως ημέρα αφιερωμένη στην παιδεία και τα γράμματα



Οι τρεις επιφανείς ΄Αγιοι

Ο ΜέγαςΒασίλειος,

ο ΙωάννηςοΧρυσόστομος

και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός,

αναδείχθηκαν οι πιο σημαντικοί εκκλησιαστικοί άγιοι



Στα στενά όρια μιας ομιλίας δεν είναι δυνατόν να μιλήσω με πληρότητα για το πολυσχιδές έργο και την τεράστια προσφορά των Τριών Ιεραρχών, γι' αυτό και θα σας πω μόνο μερικά και κυρίως πρακτικά σημεία από τη σχέση τους με την παιδεία και την διαπαιδαγωγηση των νέων.


Και οι τρείς μεγάλοι Πατέρες από την παιδική τους ηλικία αγάπησαν ολόψυχα την παιδεία, αναζήτησαν τη γνώση και αφιερώθηκαν με ζήλο στην επιστήμη.





Ο Μέγας Βασίλειος είχε σπουδάσει φιλοσοφία,ιατρική,αστρονομία και νομικές επιστήμες

Ο Γρηγόριος Θεολόγος,ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές και λογοτέχνες.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν γνώστης της Ιουδαϊκής και Ελληνικής γραμματείας,άριστοςρήτορας και συγγραφέας



Και οι τρεις, παρ' ότι αφιέρωσαν τα χαρίσματα και τις ικανότητές τους στην διακονία του Ευαγγελίου του Χριστού, δεν απαξίωσαν την κοσμική σοφία.

Συνιστούσαν τη σοβαρή σπουδή των επιστημών και μάλιστα τόνιζαν την αξία της ελληνικής σοφίας.

Όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν στο αρχαιοελληνικό πνεύμα, αλλά, όπως άλλωστε και όλοι οι εκκλησιαστικοί Πατέρες, προσέλαβαν όλα τα θετικά στοιχεία του Ελληνισμού.

Αξιοποίησαν κατά τον καλύτερο τρόπο πολλές απόψεις και θεωρίες της ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης, χωρίς βέβαια να αλλοιώσουν την ορθόδοξη χριστιανική αποκαλυπτική αλήθεια.

Οι Πατέρες έγραφαν και εδίδασκαν κατά της ειδωλολατρικής πλάνης κι όχι εναντίον της ελληνικής παιδείας.



Οι τρεις Ιεράρχες αναδείχθηκαν απαράμιλλοι παιδαγωγοί. Οι συμβουλές και οι παραινέσεις τους προς τους γονείς, τους νέους και τους δασκάλους παραμένουν επίκαιρες μέχρι και σήμερα.






Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος εξαίρει την αξία της αρχαίας ελληνικής παιδείας, συμβουλεύοντας τους νέους της εποχής του να διαβάζουν τα πάντα, αλλά να απορρίπτουν όλα τα της ειδωλολατρίας και μάλιστα ορίζει και τον τρόπο αγωγής, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο ο χριστιανός θα έχει την αρχαία γραμματεία ως διδάσκαλο.



Ο Μέγας Βασίλειος στο περίφημο σύγγραμά του, Προς τους νέους, για την επωφελή μελέτη των ελληνικών κειμένων, συνιστά τη με διάκριση χρήση της ελληνικής φιλοσοφίας, την οποία ονομάζει και «προθάλαμο της χριστιανικής αγωγής», και θεωρεί απαίδευτους όσους δεν έχουν σπουδάσει την κληρονομιά της ελληνικής σκέψης και διανόησης. Στα έργα του μεγάλου Πατρός παρελαύνουν όλοι οι μεγάλοι στοχαστές της αρχαιότητος, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, οι Στωικοί, ο Πλούταρχος, ο Πλωτίνος κ.αά





Ο Ιωάννης Χρυσόστομος τόνιζε ότι η παιδαγωγική είναι ανώτερη από κάθε άλλη τέχνη, γιατί διαπλάθει ψυχές. Παρότρυνε τους παιδαγωγούς παράλληλα με τη μετάδοση των γνώσεων να δείχνουν αγάπη στους μαθητές τους και να σέβονται και να αναγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Επιμένει στον χαρακτήρα του δασκάλου και συνιστά σε όποιον θέλει να αναλάβει έργο παιδαγωγού να έχει φιλοστοργία, αυταπάρνηση και διάθεση θυσίας και να είναι απαλλαγμένος από την υπερηφάνεια και την αλαζονεία. Και πάντοτε να επιβεβαιώνει όσα διδάσκει με το προσωπικό του παράδειγμα.



Ο Άγιος Βασίλειος, όπως και οι άλλοι δύο Ιεράρχες, τονίζει προς τους γονείς την υποχρέωση που έχουν για την ορθή ανατροφή των παιδιών τους. Καλεί τους γονείς να εκτρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τα όσα λέγει ο Απόστολος Παύλος «μετά πραότητος και μακροθυμίας, ». Και βέβαια να διδάσκουν κι αυτοί με το παράδειγμά τους και να μην ξεχνούν πως αυτοί είναι και οι πρώτοι που θα πρέπει να δώσουν στα παιδιά τους θρησκευτική αγωγή και να εμφυτεύσουν στις εύπλαστες παιδικές ψυχές την ευσέβεια και την αγάπη προς τον Θεό.



Τέλος, και οι τρείς μεγάλοι Ιεράρχες, αν συνοψίσουμε τις παραινέσεις τους σε λίγες φράσεις, συμβουλεύουν τους νέους όλων των εποχών:



«Προχωρείτε, παιδιά, προχωρείτε πάντοτε μπροστά και όλο ψηλά.



Ποθήστε τη μόρφωση.



Δοθείτε με επιμονή και πνεύμα μαθητείας στις σπουδές σας.



Λαχταράτε να κάνετε κάτι μεγάλο και ηρωικό; Μάθετε να παραμερίζετε τον εαυτό σας και να τον θέτετε στην υπηρεσία των άλλων.



Οραματίζεσθε μια κοινωνία πιό καλή; Δουλέψτε. Οπλισθείτε με δραστηριότητα κι επιμονή και ζήστε την αγάπη του Χριστού δυνατά, φλογερά, μέχρι τέλους».



Χρόνια Πολλά



Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


vivliothiki_apokries
Α
πό την Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεβρουαρίου. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: "Ο Φεβρουάριος, μήνας αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους… Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να κάνουμε κατασκευές… Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Εξωγηινάκια με γήινα βρακάκια!» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στη χώρα της φαντασίας». Με αφορμή τη «μικρή εγκυκλοπαίδεια του υπέροχου κόσμου της φαντασίας» γνωρίζουμε και μεταμορφωνόμαστε σε πλάσματα όπως οι νάνοι, οι νεράιδες, τα γκόμπλιν κι επισκεπτόμαστε μέρη όπως η Λιλιπούτη, ο πύργος της άσπρης γάτας κ.ά. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί: «Το αλφαβητάρι της Αποκριάς!». Γεμίζουμε τα κουτιά  του αλφαβητάριου της Βιβλιοθήκης μας με λέξεις κι έννοιες αποκριάτικες και φτιάχνουμε καπέλα σε όλα τα σχήματα και χρώματα. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Ο γυμνός βασιλιάς» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στην καθημερινή ζωή των τεράτων». Ανοίγουμε «τα ημερολόγια των τεράτων» και γνωρίζουμε «τέρατα οικιακά» και άλλα! Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Το παράπονο της μάγισσας» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στην ονειρεμένη χώρα του καρναβαλιού»… και στη γοητεία της μάσκας. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 11.00-12.30 το πρωί: Αντιστρέφοντας τους ρόλους! Οι μεγάλοι δημιουργούν, οι μικροί εμπνέουν και βοηθούν. «Μασκα-ραυτείτε!!». Με κλωστή και με βελόνα μεταμορφωνόμαστε σε παραδείσια πουλιά με χειροποίητες, υφασμάτινες μάσκες  (φέρτε ρετάλια και υφάσματα από το σπίτι σας). Εργαστήριο προσανατολισμένο σε μεγαλύτερες ηλικίες (ενήλικες και έφηβοι) όπου τα παιδιά έως 12 ετών μπορούν να έχουν βοηθητικό ρόλο. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Τα φαντάσματα στο Λοχ-Νες» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι πάνω σε καράβι πειρατικό». Όλα αυτά που μας τρομάζουν αλλά και μας συναρπάζουν γύρω από τη ζωή των πειρατών. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Ο μαγικός καθρέφτης» (Μία συνάντηση). Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Τα βιβλία με γεμίζουν ιδέες…!…και με ταξιδεύουν στο χώρο, το χρόνο και τη φαντασία! «Ταξίδι στον κόσμο των ιπποτών». Αναβιώνουμε την εποχή των ιπποτών και τη ζωή των κάστρων. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της ΒέροιαςΈλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494".
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη βιβλιοθήκη του 6ου Δ.Σ. Βέροιας ανακοινώνονται τα εξής:

        '' Οι πόροι για την αγορά επιπλέον τίτλων στις βιβλιοθήκες είναι περιορισμένοι. Η ανανέωσή τους μπορεί να στηριχθεί στις δωρεές γονέων , μαθητών , βιβλιοπωλείων , εκδοτικών οίκων , φίλων και γνωστών.
         Θέλετε τα βιβλία που διαβάσατε να τα προσφέρετε κάπου όπου θα πιάσουν πραγματικά τόπο; Χαρίστε όσα βιβλία διαβάσατε κι είσαστε έτοιμοι να αποχωριστείτε. Θα ελευθερώσουν χώρο στη βιβλιοθήκη σας για καινούργια. Έτσι θα μοιραστείτε και τη χαρά της ανάγνωσης με κάποιον άλλον που θα διαβάζει ένα βιβλίο της δικής σας επιλογής.
          Μη ρίχνετε τα βιβλία σας στην ανακύκλωση, χαρίστε τα σε κάποιον που μπορεί και θέλει να τα διαβάσει.
          Αν θελήσετε να δωρίσετε βιβλία ακόμα και τα CD-DVD και ότι άλλο υλικό έχετε που ενδεχομένως δεν χρησιμοποιείται πια, τότε  ''Χαρίστε τα στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας/σας ''.
          Επίσης όσοι έχουν βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους και διαβάζουν την ανακοίνωση αυτή , και θέλουν να μας χαρίσουν κάποιους τίτλους παιδικών βιβλίων μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
          Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο και φαξ :  23310-63904 ή με e-mail στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση : 6dimvero@sch.gr ( υπεύθυνος κ. Καρα΄ί΄σκος Κωνσταντίνος )  κι εμείς θα σας υποδείξουμε τον τρόπο που θα φτάσουν τα βιβλία στα χέρια μας.

   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ            Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ



       ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΚΑΡΑ΄Ι΄ΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ - Ευγένιος Τριβιζάς



τριβιζάς.jpg

Οι ενήλικες  πιστεύουν πως το Βιογραφικό του Τριβιζά Ευγένιου είναι το παρακάτω

Τόπος  γέννησης : Αθήνα

Απασχόληση : δικηγόρος (εγκληματολόγος)
Senior Research Fellow του Πανεπιστημίου Λονδίνου
Director of Criminal Justice Studies  (διευθυντής του Τμήματος Εγκληματολογικών Μελετών του Πανεπιστημίου  του Reading)
Διδάσκων  εγκληματολογίας  και συγκριτικού ποινικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Reading.

Στο παρελθόν έχει  διδάξει στα ιδρύματα :
 Bramshill Police College
 Central London Polytechnic
 London School of Economics

Κατά το διάστημα 1993 – 1998 ήταν επισκέπτης  καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπουδές :  πτυχίο Νομικής και των Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών

πτυχίο Master of Laws (University College)

διδακτωρικό  Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics
and Political Science)

Συγγραφικό  έργο : 

·        Άρθρα που αφορούν στην εγκληματολογία και τη νομική τα οποία δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά : Lancet, British Journal of Criminology, Annales intermnationales de Criminologie

·        Πάνω από 150  βιβλία για παιδιά  (παραμύθια, μυθιστορήματα κτλ.) καθώς και πάρα πολλά διηγήματα , άρθρα  και δημοσιεύσεις σε παιδικά περιοδικά.

·        Ένα βιβλίο για ενήλικες (Ο Ερωτευμένος Πυροσβέστης)

·        Θεατρικά έργα και λιμπρέτα για όπερες.

Πολλά από τα βιβλία του και τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί  στα ιαπωνικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ολλανδικά, τα σουηδικά και πολλές άλλες γλώσσες.

Βραβεία/ διακρίσεις :

Στην Ελλάδα έχει βραβευθεί  από τα ιδρύματα:
·        Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών
·        Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
·        Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά

Στην Αγγλία και Αμερική βιβλία του έχουν λάβει μεταξύ άλλων τα βραβεία :

·        Parents Choice Amazing Accomplishment Award
·        Τhe Shefficedls children's Book Award Commendation
·        Judson
·        Massachusetts Children's Choice Award
·        Arizona Library Association Young Readers Award

Το βιβλίο του  «Τα Τρία Μικρά Λυκάκια»  έφτασε στη δεύτερη θέση των αμερικάνικων παιδικών best sellers (Picture Books).

Το θεατρικό του έργο  « Χίλιες και Μία Γάτες»  που μετέφρασε ο  Z. Rudrinski βραβεύτηκε με το Α' Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό θεατρικού έργου που οργάνωσε το Πολωνικό Κέντρο Τέχνης για τη Νεότητα

Το θεατρικό του έργο « Το όνειρο του σκιάχτρου»  παίχτηκε το 1992 στο θέατρο του Βρετανικού Μουσείου της Αγγλίας στα πλαίσια του European Arts Festival.

Η  βιβλιοθήκη Ε.Μ. Αndersen Library  του Πανεπιστημίου της Μινεσότα της Μινεάπολης  συγκέντρωσε  το
σύνολο των λογοτεχνικών βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά, μελέτες για το έργο του, χειρόγραφα και άλλο υλικό
σε μια ειδική ερευνητική συλλογή.

Αποσπάσματα από τα βιβλία του περιλαμβάνονται σε πολλά σχολικά βιβλία  της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Τα παιδιά γνωρίζουν πως η ζωή του Ευγένιου Τριβιζά έχει ως εξής:

Απασχόληση :  

Εξερευνητής
Ο Ευγένιος  ανακάλυψε  484 χώρες από τις οποίες οι πιο γνωστές είναι οι  παρακάτω

Το Nησί των Πυροτεχνημάτων
τη Φρουτοπία
το Πιπερού
το Κουτσουλιστάν
 την Κουμασιλάνδη
τη Xώρα των Xαμένων Xαρταετών
την Πολιτεία με Όλα τα Xρώματα εκτός από το Pοζ
το Αβγατηγανιστάν
το Κουφέιτ
το Άνω και Κάτω Βόλτα   (στο Ανω μένουν αυτοί που έχουν πάρει την κάτω βόλτα και
αντίστροφα)

Εφευρέτης
Κάποιες από τις  καινοτόμες εφευρέσεις του είναι οι παρακάτω:

ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος),
το ηλεκτρικό  ρουφοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το
οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες)
ο φαγώσιμος  χαρτοπόλεμος
η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες
ο ιπτάμενος ανεμόμυλος
η  τσουλήθρα με τα σκαλοπάτια
 η μελωδική ομπρέλα
το παπιγιόν για νάνους
 ο  αναδρομικός καθρέφτης (που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια).
το ελαφρύδι (Το αντίθετο από το βαρύδι, τα κάνει όλα ανάλαφρα χρήσιμο για
ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά καθώς τοποθετούνται στη βαλίτσα και το βάρος
της μειώνεται)

( πιθανή μελλοντική εφεύρεσή του  είναι  «ο ταξιμαγνήτης» . Όποιος θα τον κρατάει
θα διαπιστώσει πως τα ταξί θα αισθάνονται μια ακαταμάχητη έλξη προς αυτόν)

Ταχυδακτυλουργός : Με ειδικότητα  ζογκλέρ μελάτων αβγών

Δοκιμαστής καναπέδων

Υπάλληλος ζαχαροπλαστείου που παρασκευάζει ζελέδες για νάνους στην Αββησυνία.

Σπουδές :  Γαλακτοκομία στη Γουαδελούπη

Ξένες γλώσσες : σοκολατινικά 

Τόπος γέννησης : Περού 

Τόπος κατοικίας : Νησί των Πυροτεχνημάτων

Ζώδιο : Πεταλουδόσαυρος

Αγαπημένο Χρώμα :  σκούρο τσαγαλί

Άλλα βιογραφικά στοιχεία :

Κάτοχος σπάνιας συλλογής που περιλαμβάνει :
ένα πούπουλο από το μαξιλάρι που κοιμόταν η Πεντάμορφη,
το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του Παπουτσωμένου Γάτου,
ένα τούβλο απ' το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια,
τα γυαλιά της γιαγιάς της Kοκκινοσκουφίτσας
τη φούντα από το σκουφάκι της κοκκινοσκουφίτσας
το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν




Έργα :


     ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ 





ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1983
O χιονάνθρωπος και το κορίτσι

Περισσότερα

Το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1993
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600407991.jpg
Ένας κουρδιστής πιάνων προσπαθεί  να ανακαλύψει πέντε χαμένα κλειδιά που έχουν διασκορπιστεί στα πέρατα του κόσμου. Θα συναντήσει στο ταξίδι του μια πεινασμένη τίγρη, έναν εκκεντρικό κόμη και θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο  της απροσδόκητης κληρονομιάς και ενός θανάσιμου μυστικού.


Οι πειρατές της καμινάδας

Εκδότης: Ψυχογιός  Έτος Α’ Έκδοσης: 1992
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602740159.jpg
Όλα θα αρχίσουν μια Παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν ένας πελαργός, ένας χιονάνθρωπος, ένας κόκκινος ιππόκαμπος, δυο παιδιά και δυο πειρατές θα βρεθούν γύρω από μια καμινάδα. Μέσα από απροσδόκητες περιπέτειες , ξέφρενα κυνηγητά ακόμα και πάρτι φαντασμάτων μια μυστική και συναρπαστική ιστορία πρόκειται να εξελιχθεί…


Η ζωγραφιά της Χριστίνας

Εκδότης: Ψυχογιός  Έτος Α’ Έκδοσης: 1992

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602740167.jpg

Η Χριστίνα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το βιβλίο της και να αναζητήσει καταφύγειο σε πολλά διαφορετικά βιβλία, εφημερίδες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Θα γνωρίσει την λέξη «Λάθως» καθώς και άλλους ήρωες, όμως το Βιβλιοσκούληκο παραμονεύει…

Τα μαγικά μαξιλάρια

Εκδότης: Πατάκης,  Έτος Έκδοσης: 1995

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602937319.jpg

Σε μια χώρα που οι πολίτες ζουν και εργάζονται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα (με χρυσό τηλεσκόπιο) της εξουσίας, οι Κυριακές έχουν καταργηθεί και ονομάζονται  Προ-Δευτέρες ακόμα και τα όνειρα βρίσκονται υπό έλεγχο, ε κάποιος πρέπει να αντιδράσει …


Ο πήγασος και το γαϊδουράκι 

ΕκδότηςΥπουργείο Τύπου

Περισσότερα




Η τελευταία μαύρη γάτα 

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 2001

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603938564.jpg 

Τι συμβαίνει όταν η μυστική αδελφότητα των προληπτικών αποφασίζει να εξολοθρεύσει όλες τις μαύρες γάτες;  Θα μπορέσει κάποια να επιβιώσει από τη σκληρότητα των ανθρώπων ; Μια ιστορία για τη σκοτεινή πλευρά της ανθρωπότητας με συμβολικές αλλά σαφείς  αναφορές σε πραγματικά γεγονότα.

Περισσότερα



Η Δέσποινα και το περιστέρι

ΕκδότηςΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ  Έτος Έκδοσης: 2003

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/2000258973.jpg
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου ανακαλύψτε το παρελθόν των Ολυμπιακών Αγώνων από τη γέννηση τους μέχρι τα σύγχρονα χρόνια, τις μελανές τους σελίδες και φυσικά την επιστροφή τους στην Ελλάδα το 2004. Ιδανικά  που συνεχίζουν να εμπνέουν και να καλούν τους αθλητές να τα τιμούν και να τα υπερασπίζονται μέσα από μια μοναδική ιστορία.

Περισσότερα



Ελάτε να παίξουμε με τη Δέσποινα και το περιστέρι

(5 συνοδευτικά μπλοκ με δραστηριότητες και παιχνίδια)
ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα Έτος Έκδοσης: 2005
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/960406973X.jpg http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9604069721.jpg http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9604069705.jpg


Ο ταξιδιώτης και η μαργαρίτα
ΕκδότηςΠατάκης, 1996 

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605484.jpg
Δεκατρείς μαγευτικές ιστορίες  (Η κόρη του ήλιου, Ο ταξιδιώτης και η μαργαρίτα, Το δάκρυ της γοργόνας Το δάκρυ της Αλίνας, η Νεράιδα της λεύκας,Το βουβό φα, , Η σκιά του φεγγαριού,  ο Λυπημένος πρίγκιπας,Το φιλί της αυγήςΤο παλάτι των πυγολαμπίδωνΗ καρδιά του ρόδου , Αγγελούδι του χιονιούΤο παραμύθι της βροχής ) για την αγάπη, τη θυσία , την απογοήτευση , τη ματαιοδοξία με αφορμή μια διαφορετική κάθε φορά ιστορία.

Περισσότερα




Το όνειρο του σκιάχτρου

Εκδότης: Εστία  Έτος Α’ Έκδοσης: 1985
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/107512.jpg&width=90&height=&thumb=


(Μουσικό CD) , 2002

Δύο πιόνια, ο μαύρος αξιωματικός και η λευκή βασίλισσα ερωτεύονται και δραπετεύουν από την σκακιέρα όπου είναι κολλημένοι χρόνια ολόκληρα για να γνωρίσουν μαζί τον κόσμο έξω απ’ το παράθυρο. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση, ο διαρκής αγώνας για ελευθερία, αλήθεια κι ομορφιά, μέσα από μια απλή ιστορία αγάπης.


Ο πεταλουδόσαυρος



Ο «Πεταλουδόσαυρος» ένα πλάσμα με βαρύ σώμα δεινόσαυρου και πανέμορφα φτερά πεταλούδας. Μέσα από πολλές περιπέτειες  θα διεκδικήσει τη θέση του στο σκληρό κόσμο που έχει συνηθίσει  να φέρεται σκληρά σε αυτούς που δεν είναι συνηθισμένοι.

Περισσότερα



Χίλιες και μία γάτες


ΚΩΜΙΚΗ ΤΥΡΙΓΩΔΙΑ, Χειμώνας 1991-1992



Ο πόλεμος της κουτσουλιάς


http://www.alithia.gr/newspaper/images/koutsoulia.jpg

Περισσότερα




Τα γουρουνάκια κουμπαράδες

ΕκδότηςΚαστανιώτης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1995
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600305552.jpg
Μια μακρινή χώρα, η Κουμπαραδουάη εκεί που ζουν  τα Γουρουνάκια Κουμπαράδες, θα είναι η σκηνή στην οποία λαμβάνουν χώρα οι περιπέτειες ενός συννεφολόγου (με τις προβλέψεις του για βροχή λίρων) , μιας συμμορίας λύκων και δύο φίλων που όταν ο ένας γεμίζει ο άλλος αδειάζει.


Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας  

ΕκδότηςΚαστανιώτης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1995
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600305579.jpg

Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρι

ΕκδότηςΚαστανιώτης Έτος  Α’ Έκδοσης 1995  Πόλη: Αθήνα

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/98365.jpg&width=90&height=&thumb=

Η Μαριάννα, φτιάχνει ένα χιονάνθρωπο, τον Τουρτούρι από τον οποίο ζητάει να μη λιώσει ποτέ. Για να ικανοποιήσει την αγαπημένη του Μαριάννα ο Τουρτούρι, αποφασίζει να ταξιδέψει, με τελικό προορισμό το Βόρειο Πόλο. Καταφέρνει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που συναντά και φτάνει στον προορισμό του. Δυστυχώς όμως, τα δάκρυα της ευτυχίας που κυλούν από τα μάτια του θα τον λιώσουν ...




Το στοχολούλουδο 

Εκδότης: Ακρίτας  Έτος Α’ Έκδοσης: 1991
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/81218.jpg&width=90&height=&thumb=

Τα τρία μικρά λυκάκια

ΕκδότηςΜίνωας  Έτος Α’  Έκδοσης: 1994

 http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/62720.jpg&width=90&height=&thumb=

Τα τρία μικρά λυκάκια και ο Ρούνι – Ρούνι το ύπουλο , κακό γουρούνι σε μια περιπέτεια πέρα από  τακλασσικά παραμύθια.

Περισσότερα



Ένα χελιδόνι για την Ευρώπη

Εκδότης:  Μίλητος  Έτος  Α’ Έκδοσης 2003

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/174926.jpg&width=90&height=&thumb=
Με αφορμή την Ελληνική Προεδρία και το σύμβολό της, το χελιδόνι το βιβλίο αυτό έχει θέμα την  Ευρώπη και την ενότητα των λαών της.


Το λυπημένο αρκουδάκι

Πρόκειται για ένα βιβλίο με το οποίο οι Ελληνίδες Σοροπτιμίστριες προβάλλουν ένα από τα σκληρότερα κοινωνικά προβλήματα, την ενδοοικογενειακή βία στο παιδί. Είναι το πρώτο βιβλίο στην παιδική λογοτεχνία του τόπου μας που ασχολείται με το πρόβλημα αυτό, του οποίου οι διαστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από όσο φανταζόμαστε και με συνέπειες που αφορούν όλους μας, γιατί η βία στο παιδί επηρεάζει ολέθρια όχι μόνο τη σωματική αλλά και την ψυχική και πνευματική του
Περισσότερα

(Ειδική επετειακή έκδοση για τα Παιδικά Χωριά SOS από τα Starbucks)
https://www.perizitito.gr/images/T/b125218.jpg

Ήταν κάποτε μια οικογένεια πιο αγαπημένη από όλες τις άλλες.
Ήταν κάποτε ένα σπίτι πιο φιλόξενο από όλα τα άλλα.
Ήταν κάποτε ένα χωριό αλλιώτικο από όλα τα άλλα.
Και αυτή είναι η ιστορία τους...
Ένα αλεπουδάκι χωρίς μαμά, ένα σκιουράκι χωρίς φωλιά, ένας κάστορας που το ορμητικό ποτάμι παρασύρει αναπάντεχα τους φίλους του και ένα κυνηγημένο λαγουδάκι, πρώην πειραματόζωο, είναι οι ήρωες ενός μαγευτικού παραμυθιού που έγραψε ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο αγαπημένος μας παραμυθάς. Από το δάσος με τις κουμαριές και τους άκαρδους κυνηγούς, στο δάσος με τις βελανιδιές και τους αδυσώπητους ξυλοκόπους, από το χωράφι με τα εφτά σκιάχτρα στο ξέφωτο με το εγκαταλελειμμένο τσίρκο και την καλόκαρδη αρκούδα, παρακολουθήστε και εσείς τις συναρπαστικές καταδιώξεις, τους συγκινητικούς αποχωρισμούς και τις απίστευτες περιπέτειές τους.
Περισσότερα





Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Εκδότης: ΚΑΛΕΝΤΗΣ Έτος Έκδοσης: 2003

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/2000259863.jpg

Η Φρικαντέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη είναι μια  μάγισσα που τρώει κακαμαράκια, της αρέσει να πηγαίνει εκδρομή στα Κακάβρυτα, χορεύει κακαματιανό και μισεί τα παραμύθια με καλό τέλος (και φυσικά το αλλάζει και το κάνει κακό ). Όπως καταλαβαίνετε, η Φρικαντέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη σιχαίνεται τα κάλαντα, ακούει μόνο κάκαντα. Μα μπορεί μια τέτοια κακιά μαγισσά να αλλάξει μυαλά;

Περισσότερα


Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι

 ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα Έτος Έκδοσης: 2003
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603939706.jpg
Αυτά τα Χριστούγεννα ένας ποντικούλης, ο Τρωκτικούλης θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να αγγίξει ένα αστέρι. Θα τα καταφέρει τελικά η έχει δίκιο ο παππούς του που του λέει πως αυτό είναι αδύνατο;

Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους 

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2003 

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603939692.jpg
Ούτε ο Αϊ- Βασίλης δεν μπορεί να ξεφέυγει από το βλοσυρό αστυφύλακα και συλλαμβάνεται λίγο πριν παραδώσει τα πρώτα δώρα της βραδιάς. Τι θα γίνει με την ποινή του και πως θα καταφέρει να μην απογοητεύσει τα παιδιά όλου του κόσμου;

Ένα δέντρο μια φορά  

ΕκδότηςΚαλέντης  Έτος Έκδοσης 2003

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602191805.jpg
Τα μεσάνυχτα  της παραμονής των Χριστουγέννων, σε έναν ήσυχο δρόμο μιας μεγάλης πολης συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο : οι πυγολαμπίδες φωτίζουν και τριγυρίζουν συνεχώς σαν να γυρευούν να θυμήσουν σε όλους κάτι που έχουν ξεχάσει.


Ένα ελατάκι για τον Τάκη

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2006

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9604427369.jpg
Παραμονές Χριστουγέννων και ο Τάκης δεν έχει κέφια και παραπονιέται συνεχώς στη μαμά του για το έλατο που του φαίνεται πολύ μεγάλο και ψηλό δεν μπορεί να το φτάσει και κάθε φορά που το κοιτάζει στραβολαιμιάζει και ζαλίζεται. Θα βρεθεί λύση στο πρόβλημά του;



Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντογιατρό

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1984
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/2000058189.jpg
Ο Κορνήλιος είναι ένας κροκόδειλος με κάπως περίεργες προτιμήσεις στο φαγητό. Λατρεύει να τρώει χέρια. Μέχρι τώρα έχει δοκιμάσει διάφορες «γεύσεις», θα μπορέσει να προσθέσει ακόμα μία στο μενού του ;


Το απίθανο τσίρκο του Μανόλη

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1984
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93505.jpg&width=90&height=&thumb=
Το όνειρο του Μανόλη είναι να αποκτήσει το ολόδικό του τσίρκο, όμως όλες του οι ελπίδες να φαίνεται να λιγοστεύουν και σιγά σιγά απογοητεύεται όλο και περισσότερο. Θα τα παρατήσει ή θα τα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό του;


Η χώρα χωρίς γάτες 

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1985
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93491.jpg&width=90&height=&thumb=
Η Χώρα Χωρίς Γάτες όπου οι τυρόπιτες είναι αφράτες και με τυρί γεμάτες είναι ο παράδεισος των ποντικιών. Όμως ίσως ο παράδεισος να μην είναι αρκετός για ένα ποντίκι …


Ο λαίμαργος Τουνελόδρακος

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1985
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93494.jpg&width=90&height=&thumb=
Το Τρενιντάν ήταν μια χώρα που τα τρένα μεγαλώναν ευτυχισμένα χορεύοντας τσουφ-τσουφτετέλι, όμως τώρα πια ο Τουνελόδρακος παραμονεύει σε κάθε τους κίνηση. Θα μπορέσει κάποιος να τον σταματήσει;


Ο ναυαγός Κοκκινοτρίχης

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1985
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93499.jpg&width=90&height=&thumb=

Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα

 Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1986
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93500.jpg&width=90&height=&thumb=

Στην μακρινή Ισπεπονία ένας διάσημος ταυρομάχος, ο Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας βουρτίζειανέμελος τα δόντια του. Η επίσκεψη της   Αμαλασούνθας , μιας θλιμμένης αγελάδας  θα τον ταράξει και θα τον κάνει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του.


Ο φωτογράφος Φύρδης Μίγδης

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1985
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93502.jpg&width=90&height=&thumb=

Το παπάκι που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1990
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93506.jpg&width=90&height=&thumb=
Μια ιστορία για ένα παπάκι που αποφάσιζει παρά την πίεση των γονιών και των γνωστών του να ξεπεράσει τον εαυτό του. Με πολύ δουλεία και μεγάλη προσπάθεια θα προσπαθήσει να αποδείξει πως ίσως να μην χρειάζεται να παραμείνουν κίτρινα τα ποδαράκια όλων των παπιών.


Ο ήλιος της Λίζας

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Α’ Έκδοσης: 1991
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93492.jpg&width=90&height=&thumb=

Η Μυρτώ και το κουνουπάκι

Εκδότης: Κέδρος  Έτος Έκδοσης: 2001
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/168299.jpg&width=90&height=&thumb=
Μια ιστορία για ένα κορίτσι,τη Μυρτώ  και τις διακοπές της σε ένα νησί όπου δέχεται την επίσκεψη ενός (απρόσκλητου) κουνουπιού. Το νοσταλγικό αυτό παραμύθι  εστιάζει στη μοναξιά, τη χαρά της συντροφίας , τα όνειρα του καλοκαιριού αλλά και την ανυπομονησία των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο συναχωμένος κόκορας

 Εκδότης: Κέδρος  Έτος Έκδοσης: 2001

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/94181.jpg&width=90&height=&thumb=




Το τσίρκο «Γρύπα – Κόκο – Φούτσι»  με διευθυντή τον Γρύπα Αγρύπα θα φιλοξενήσει ένα απίστευτο ελεφαντάκι τον Λούκουλο που  θα βοηθήσει τους φίλους να ξεφύγουν από τη φοβερή τους μοίρα και θα περάσει μαζί τους  πολλές περιπέτειες . Όμως ο Λούκουλος δεν είναι ένα τυχαίο ελεφαντάκι. Έχει τη μοναδική ιδιότητα να μετατρέπεται σε ό,τι τρώει…

Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες

 Εκδότης: Κέδρος  
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600411557.jpg

Ο Λούκουλος τρώει μπαλόνια

Εκδότης: Κέδρος 
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600411565.jpg

Ένα φθινόπωρο που τα φύλλα της ζούγκλας πέφτουν από τα δέντρα και τα μπαλόνια από το μπαλονόδεντρο, ο Λούκουλος ο λιχούδης άσπρος ελέφαντας τρώει τόσα πολλά άσπρα μπαλόνια που αρχίζει να ανεβαίνει και να πετάει στον ουρανό. Εκεί συναντάει τον Μπολινόρ τον ελικοπτεροκροκόδειλο, τον Μπανανιά το μπανηδόνι, τον Φονφόν το ξεσκονόπουλο και τον Εσκαλόπ και τον Σορολόπ, τα ρακετοκοράκια και πηγαίνουν όλοι μαζί με τα δωράκια τους στο πάρτυ γενεθλίων του ήλιου. ( c. Ε.Τριβιζάς )
(από: http://bestseller.gr/main.php?id=58&book_id=2956)

Ο Λούκουλος τρώει πυγολαμπίδες

Εκδότης: Κέδρος 
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600411573.jpg

Οι διασκεδαστικές περιπέτειες του Λούκουλου, του μικρού άσπρου ελέφαντα που ήτανε
πολύ λιχούδης και έτρωγε ό,τι έβρισκε: παπαρούνες, μπαλόνια, πυγολαμπίδες, βότσαλα... Ένα βράδυ ο Λούκουλος, ο λιχούδης άσπρος ελέφαντας κοιμάται του καλού καιρού και ονειρεύεται ότι πεινάει. Ξυπνάει αμέσως και αρχίζει να τρώει πυγολαμπίδες ώσπου γίνεται ο πιο φωτεινός ελέφαντας του κόσμου. Τον βλέπει ένας φαροφύλακας και αποφασίζει να τον κάνει φάρο στον μακρινό ωκεανό. Αλλά οι περιπέτειες του Λούκουλου έχουν μόλις αρχίσει. Τον αρπάζουν πειρατές, τον πουλάνε στο πειρατικό παζάρι όπου τον αγοραζει ο συννεφουφωτός ο δεύτερος, ο βασιλιάς της Συννεφοχώρας για να τον κάνει ήλιο στη χώρα του. ( c. Ε.Τριβιζάς )
(από: http://bestseller.gr/main.php?id=58)

Ο Λούκουλος τρώει βότσαλα

Εκδότης: Κέδρος 
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600411581.jpg

Ένα βράδυ ο Λούκουλος, ο λιχούδης άσπρος ελέφαντας κοιμάται του καλού καιρού και
ονειρεύεται ότι πεινάει. Ξυπνάει αμέσως και αρχίζει να τρώει πυγολαμπίδες ώσπου γίνεται ο πιο φωτεινός ελέφαντας του κόσμου. Τον βλέπει ένας φαροφύλακας και αποφασίζει να τον κάνει φάρο στον μακρινό ωκεανό. Αλλά οι περιπέτειες του Λούκουλου έχουν μόλις αρχίσει. Τον αρπάζουν πειρατές, τον πουλάνε στο πειρατικό παζάρι όπου τον αγοράζει ο συννεφουφωτός ο δεύτερος, ο βασιλιάς της Συννεφοχώρας για να τον κάνει ήλιο στη χώρα του. ( c. Ε.Τριβιζάς )
(Από : http://bestseller.gr/main.php?id=58&book_id=2957). 



Μια χειμωνιάτική νύχτα το Γκουντούν, ένα παράξενο, χαριτωμένο, απίθανο ζωάκι επισκέπτεται τη Χαρά και της ζητάει να κρυφτεί στο δωμάτιό της. Η Χαρά θα το γλυτώσει από τον τρομερό εχθρό του και τοΓκουντούν θα μείνει κοντά της για πάντα. Μια υπέροχη σχέση που θα απολάυσουμε στα παραμύθια τις σειράς  μέσα από τις πολλές διαφορετικές, συναρπαστικές  περιπέτειες .

Το μυστικό της μαξιλαροθήκης 

 ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1993
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602938250.jpg

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο, το πιο χαριτωμένο, το πιο απίθανο ζωάκι του
κόσμου ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά το σώζει από το θανάσιμο εχθρό του και το ζωάκι αποφασίζει να μείνει παντοτινά κοντά της. Έτσι γνωρίζει η Χαρά το Γκουντούν και το Γκουντούν τη Χαρά. Έτσι αρχίζουν οι θαυμαστές, οι μυστικές τους
περιπέτειες, σε λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια, σε φάρους με γαλάζιους γλάρους, σε
δάση με μαγεμένες πασχαλιές, σε βουνά από κανέλα και θαλασσινές σπηλιές... Ενώ τρεις
νάνοι πειρατές μαγειρεύουν κουκιά με φεγγαροπολτό και μοιράζουν γυαλόπετρες κάτω
απ’ το κρεβάτι, η Χαρά και το Γκουντούν ταξιδεύουν με το ιπτάμενο σουρωτήρι στη χώρα του Χασμουρητού, στη χώρα της Πρωταπριλιάς, στο δάσος με τα γλειφιτζούρια κι ακόμα παραπέρα...
(από: http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=94076)


Οι τρεις αποκριάτικες κορδέλες 

ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1993
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9601604456.jpg

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο, το πιο χαριτωμένο, το πιο απίθανο ζωάκι του
κόσμου ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά το σώζει από το θανάσιμο εχθρό του και το ζωάκι αποφασίζει να μείνει παντοτινά κοντά της. Έτσι γνωρίζει η Χαρά το Γκουντούν και το Γκουντούν τη Χαρά. Έτσι αρχίζουν οι θαυμαστές, οι μυστικές τους
περιπέτειες, σε λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια, σε φάρους με γαλάζιους γλάρους, σε
δάση με μαγεμένες πασχαλιές, σε βουνά από κανέλα και θαλασσινές σπηλιές...
Για παιδιά ηλικίας 4+
(από: http://www.magikesselides.com/index.cfm?name=itemdetails&item_id=5661)


Η μεγάλη φαγούρα  

ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1993

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100928.jpg&width=90&height=&thumb=

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο, το πιο χαριτωμένο, το πιο απίθανο ζωάκι του
κόσμου ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά το σώζει από το θανάσιμο εχθρό του και το ζωάκι αποφασίζει να μείνει παντοτινά κοντά της. Έτσι γνωρίζει η Χαρά το Γκουντούν και το Γκουντούν τη Χαρά. Έτσι αρχίζουν οι θαυμαστές, μυστικές τους
περιπέτειες, σε λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλια, σε φάρους με γαλάζιους γλάρους, σε
δάση με μαγεμένες πασχαλιές, σε βουνά από κανέλα και θαλασσινές σπηλιές... Ενώ τρεις
νάνοι πειρατές μαγειρεύουν κουκιά με φεγγαροπολτό και μοιράζουν γυαλόπετρες κάτω από το κρεβάτι, η Χαρά και το Γκουντούν ταξιδεύουν με το ιπτάμενο σουρωτήρι στη χώρα του Χασμουρητού, στη χώρα της Πρωταπριλιάς, στο δάσος με τα γλειφιντζούρια κι ακόμα παραπέρα...
(από: http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=92406)


Το ανώνυμο γράμμα 

ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1993
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9601604545.jpg 

Το βουνό της τύχης 

ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1994

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603601411.jpg

Το πάρτυ των καγκουρό 

ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1994
http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100941.jpg&width=90&height=&thumb=

Ο υπέροχος σκουπιδοντενεκές 

ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1994
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603601438.jpg

Οι δώδεκα ομπρέλες

 ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Α’ Έκδοσης: 1994
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603601446.jpg

Το Γκουντούν πάει σχολείο 

ΕκδότηςΠατάκης


Τι θα σκαρώσει στη Xαρά αυτό το παράξενο μικροσκοπικό ζωάκι με το ένα αυτί που
εμφανίζεται ξαφνικά στο δωμάτιό της; Και πώς θα καταφέρει εκείνη να σώσει το
γλυκοδίαιτο Γκουντούν από τα νύχια του Γκουντουνοφάγου; Συναρπαστικές ιστορίες με
πολύ χιούμορ, που στήνουν ένα τρελό παιχνίδι με τις λέξεις.
(από: http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=233322)

Ο Γκουντουνοφάγος παθαίνει αμνησία 

ΕκδότηςΠατάκης


Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο, το πιο χαριτωμένο, το πιο απίθανο ζωάκι του
κόσμου ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά το σώζει από το θανάσιμο εχθρό του και το ζωάκι αποφασίζει να μείνει παντοτινά κοντά της. Έτσι γνωρίζει η Χαρά το Γκουντούν και το Γκουντούν τη Χαρά. Έτσι αρχίζουν οι θαυμαστές, οι μυστικές τους
περιπέτειες, σε λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια, σε φάρους με γαλάζιους γλάρους, σε
δάση με μαγεμένες πασχαλιές, σε βουνά από κανέλα και θαλασσινές σπηλιές...
Ενώ τρεις νάνοι πειρατές μαγειρεύουν κουκιά με φεγγαροπολτό και μοιράζουν γυαλόπετρες κάτω από το κρεβάτι, η Χαρά και το Γκουντούν ταξιδεύουν με το ιπτάμενο σουρωτήρι στη χώρα του Χασμουρητού, στη χώρα της Πρωταπριλιάς, στο δάσος με τα γλειφιτζούρια κι ακόμα παραπέρα…
(από: http://www.magikesselides.com/index.cfm?name=itemdetails&item_id

Το κόκκινο βότσαλο

ΕκδότηςΠατάκης

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/101876.jpg&width=90&height=&thumb=

Η μάγισσα με τα πόμολα

ΕκδότηςΠατάκης
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606008878.jpg


Μαγευτικές ιστορίες  του Χάρτινου Ιππότη  που έγραφε μέσα από τη φυλακή του παραμύθια σε χρωματιστά χαρτιά, και αφού τα έκανε χαρταετούς  τα αφηνε ελεύθερα από το παράθυρο στο κελί του και πλέον πετούν ανάμεσα στους άλλους χαρταετούς …

Ο Ιγνάτιος και η γάτα

Εκδότης: Α.Σ.Ε. Έτος  Α’ Έκδοσης 1986  Πόλη: Θεσσαλονίκη

 http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/150778.jpg&width=90&height=&thumb=
Ο Ιγνάτιος είναι ένας ποντικός που ζει στη βιβλιοθήκη της Φορφουμβέργης, στο διακοστό εξηκοστό ράφι μιας  σκοτεινής αίθουσας. Εκεί, πίσω από τα βιβλία που δεν τα διαβάζει κανείς επειδή βρίσκονται πολύ ψηλά ο Ιγνάτιος  τρώει ό,τι βιβλίο τραβάει η όρεξή του.  Αποφασίζει λοιπόν να φάει και τη ζωγραφία της γάτας από το βιβλίο της παλιάς  ζωολογίας και τα καταφέρνει. Επόμενος στόχος του είναι να φάει μια αληθινή γάτα, όμως δεν θα είναι τόσο ευκολο.


Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας

Εκδότης: Α.Σ.Ε. Έτος  Α’ Έκδοσης 1986  Πόλη: Θεσσαλονίκη

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/150781.jpg&width=90&height=&thumb=
Η πεντάμορφη Δόνα Τερηδόνα έχει το πιο αστραφτερό χαμόγελο από όλους. Από όλους ; Μάλλον όχι. Το πιο όμορφο χαμόγελο το έχει η Λουκία. Όμως η Δόνα Τερηδόνα αυτό δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι. Θα επιστρατεύσει όλα τα μέσα που διαθέτει (από ένα ζαχαροπλαστείο που ανοίγει κοντά στο σπίτι της Λυδίας έως μια υπέροχη, τεράστια δεκαόροφη γαμήλια τούρτα).

Το τηγάνι του δήμιου 

ΕκδότηςΚαλέντης  Έτος Έκδοσης 2002

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602191112.jpg

Οι χελώνες του Βαρώνου  

ΕκδότηςΚαλέντης Έτος  Έκδοσης  2002

 http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602191147.jpg




Η φάλαινα που τρώει τον πόλεμο 

ΕκδότηςΜίνωας  Έτος Έκδοσης 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9605421321.jpg
Όταν οι τυμπανιστές παίζουν τελίτσες στις καταπακτές και οι σαλπιγκτές κρύβονται στις θαλασσινές σπηλιές, όταν οι στρατηγοί μεταμορφώνονται σε μπαλαρίνες και τσαχπίνες κολομπίνες μάλλον κάτι πολύ καλό συμβαίνει…


Ο πόλεμος τωμ Ούφρων και των Τζούφρων

ΕκδότηςΜίνωας  Έτος Έκδοσης 2006

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606993159.jpg
Η Ουφρόνη και η Τζουφρόνη  είναι δύο χώρες με μεγάλη ιστορία και αρκετούς πολέμους. Όμως και άλλος πόλεμος αναμένεται να ξεσπάσει …


Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας

ΕκδότηςΜίνωας  Έτος Έκδοσης 2007 

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/2000349035.jpg
Πριν από πολλά χρόνια, το γράμμα Ωμέγα ήταν πρώτο γράμμα της Ωμεγαβήτας.  Όμως  έπασχε απόωμεγαλομανία και ήθελε να πολεμήσει την κινέζικη Αλφαβήτα. Ένα παραμύθι για τον πόλεμο που έκανε το Ωμέγα να βρεθεί στο τέλος της Αλφαβήτας.


Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας

ΕκδότηςΜίνωας  Έτος Έκδοσης 2007 

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9789606994845.jpg
Η παντόφλα του βασιλιά Σβουριμάρ χάθηκε και ο βασιλιάς θα ψάξει παντού για να τη βρει. Όμως ο ΤζουμΑτζούμ Ταρατατζούμ  τον παροτρύνει να κυρήξει πόλεμο. Θα καταφέρει ο βασιλιάς να βρει την παντόφλα του ; Θα γινει τελικά πόλεμος ;



Ένα κουτάβι νοιώθει μοναξιά

Εκδότης:  Ελληνικά γράμματα Έτος Έκδοσης 2007 

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/174395.jpg&width=90&height=&thumb=

Ένα φτυάρι στον Άρη

Εκδότης:  Ελληνικά γράμματα  Έτος έκδοσης : 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603443662.jpg

Η Καιτούλα, η κοκέτα, η κοτούλα

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2007


http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9789604429394.jpg 
Η Καιτούλα η κοκέτα η κοτούλα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Νούλη,  έναν ωραίο πετεινούλη που δεν της δίνει καθόλου σημασία. Για να του τραβήξει την προσοχή η Καιτούλα θα αγοράζει φανταχτερά ρούχα και κοσμήματα. Όμως  τελικά η εξωτερική εμφάνιση είναι που μετράει ;


Η νύχτα της μπανανόφλουδας  

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2000

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603930679.jpg

Η Άννα πέταξε στη μέση του δρόμου μια μπανανόφλουδα που μπορεί να προκαλέσει πολλές καταστροφές. Μπορεί να την πατήσει ένας ροδαλός ζαχαροπλάστης ή ένας στρατηγός που κάνει παρέλαση καμαρωτός ή ίσως κάποια νύφη γλυκιά σαν καταΐφι. Τι θα συμβεί τελικά και θα κάνει κάτι η Άννα για να προλάβει τα προβλήματα που η μπανανόφλουδα που πέταξε ίσως να  προκαλέσει.

Η Πουπού και η Καρλότα

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2000

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603930652.jpg

Ποιός έκανε πιπί στο Μισισιπή; 

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603443700.jpg

Ποτέ μη γαργαλάς ένα γορίλα

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603443697.jpg

Ο Αναστάσης και η ουρά της στάσης

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603930660.jpg

Ο κύριος Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία 

Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9789604429387.jpg 
Ο κύριος  Ζαχαρίας και η κυρία Γλυκερία θα γνωριστούν ένα πρωινό  έξω από  κάποιο Ζαχαροπλαστείο και η γνωριμία τους θα είναι η αφορμή για το πιο γλυκό  παραμύθι του κόσμου !


Οι γιαγιάδες με τα γιο-γιο

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα Έτος Έκδοσης: 2003
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9604065297.jpg
Μια ιστορία για την κρυφή ζωή των γιαγιάδων και των παππούδων  που ενώ ισχυρίζονται ότι πάνε στο μανάβη, το καφενείο, το κομμωτήριο ή στο καθαριστήριο στην πραγματικότητα επισκέπτονται πολύ πιο διασκεδαστικά μέρη.


Οι σαράντα εφιάλτες

 Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα Έτος Έκδοσης: 2000
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603930687.jpg
Γιγάντιοι τερμίτες και σκώροι κυνηγάνε μια μοναχοκόρη.Η εξομολόγηση ενός κροταλία στην Αμαλία πως η αγάπη του είναι μεγάλη και δεν αγαπαέι καμία άλλη. Ένας οδοστρωτήρας που πατάει τον καλό το Θοδωρή…Τρείς μόνο από τους σαράντα εφιάλτες του διασκεδαστικού αυτού βιβλίου που βοηθάει τα παιδιά να εκφράσουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους.


Όταν είναι να φύγει το τρένο

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα Έτος Έκδοσης: 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603443670.jpg

Πανικός στη χώρα της Γεωμετρίας 

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα Έτος Έκδοσης: 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9789604429363.jpg

Το γαϊδουράκι που γκάριζε

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 2003
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9604065289.jpg
Μια ιστορία για ένα τεμπέλικο γαϊδουράκι που θα βρει το δάσκαλό του στα χέρια μιας μάγισσας που το βάζει να δουλεύει ασταμάτητα. Το γαϊδουράκι θα σφουγγαρίσει με αμίλητο νερό και μύξα από δράκο, θα τσιγαρίσει γλώσσες από βατράχια και θα γίνει ο προσωπικός make up artist της μάγισσας και των φιλενάδων της ( χρησιμοποιώντας πάντα φυσικά προϊόντα όπως γύρη μαύρων λουλουδιών και κραγιόν φτιαγμένο από σάλιο πράσινων φιδιών). Όμως το γαϊδουράκι, έχοντας πάντα στο νου του τη φράση του σοφούΟνονούφριου «γκαρίζει καλά όποιος γκαρίζει τελευταίος» θα αντιδράσει σε όλη αυτή την εκμετάλευση.

Το νανούρισμα του μικρού φακίρη

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα Έτος Έκδοσης: 2007

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/2000414554.jpg 

Το φαγκρί και το σκουμπρί 

 Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 2003

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/174455.jpg&width=90&height=&thumb=

Τα ψάρια του βυθού διχαζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα και ο πόλεμος φαίνεται αναπόφευκτος. Αφορμή για αυτή τη διαμάχη είναι ένα ορεκτικό σκουλίκι που διεκδικούν ένα φαγκρί και ένα σκουμπρί. Τελικά τοσκουλίκι της έριδος είναι τόσο σημαντικό, ώστε να αξίζει να χυθεί αίμα ;




Ο μικρός Ερμής 

ΕκδότηςΜίνωας   Έτος Έκδοσης: 2001
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9605423871.jpg
Ο αυστηρός θείος Πραξιτέλης απαγορεύει στον μικρό Ερμή σχεδόν τα πάντα. Δεν τον αφήνει να λαχανιάζει, να ιδρώνει και τα τετράδια να μουτζουρώνει. Συνέχεια μη! μη! μη!  Ένα  παραμύθι για τα καταπιεστικά μη που ακούγαμε συνέχως , όπως ακριβώς και ο μικρός Ερμής, πριν αντιληφθούμε πως «Απαγορεύεται το απαγορεύεται».


Η κόμισσα που μετακόμιζε 

ΕκδότηςΜίνωας


Το κανίς με το κανό αγοράζει μαϊντανό

ΕκδότηςΜίνωας


Μία γάτα του Σιάμ χαμένη στο χαμάμ

ΕκδότηςΜίνωας 



Μα τι να γίνεται στην  Μπαλονοχώρα όταν η πινεζοψιχάλα γίνεται πινεζομπόρα κι η πινεζομπόρα γίνεται σωστός πινεζοκατακλυσμός ;  Τι τρώει η λαίμαργή φάλαινα ; Ποιες σκανταλιές κάνει η Ζουζού η γάτα που δεν τις ξεφεύγουν ούτε κουρτίνες, ούτε μαρίδες, ούτε ακόμα και οι τρείς Κινέζοι από την Κίνα; Σε ποιους μοιράζουν δυναμωτικά χαπάκια οι θαλασσογιατροί ;

Το παραπονεμένο ελεφαντάκι

Εκδότης: Κέδρος  Έτος  Α’ Έκδοσης 1992  Πόλη: Αθήνα

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93507.jpg&width=90&height=&thumb=

Ο φαλακρός σκαντζόχοιρος

Εκδότης:   Κέδρος  Έτος  Α’ Έκδοσης 1996  Πόλη: Αθήνα

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93501.jpg&width=90&height=&thumb=

Τα χρωματιστά κοράκια

Εκδότης:  Κέδρος  Έτος  Α’ Έκδοσης 1992  Πόλη: Αθήνα

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/93504.jpg&width=90&height=&thumb=

Η λαίμαργη φάλαινα  

Εκδότης:  Κέδρος  Έτος  Α’ Έκδοσης 1992  Πόλη: Αθήνα

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/2000058138.jpg

Ο θαλασσογιατρός

Εκδότης:  Κέδρος Έτος  Α’ Έκδοσης 2003  Πόλη: Αθήνα

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/172355.jpg&width=90&height=&thumb=

Η πινεζοβροχή 

Εκδότης:  Κέδρος Έτος  Α’ Έκδοσης 2003  Πόλη: Αθήνα

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/94183.jpg&width=90&height=&thumb=

Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Εκδότης:  Κέδρος  Έτος  Α’ Έκδοσης 2003  Πόλη: Αθήνα


http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9600415307.jpg




Μαγρυτικές ιστορίες για παράξενους δράκους και απαίσιες μάγισσες, μαγικά κρουασάν  που σε βοήθουν να περπατάς στο ταβάνι, εξαίσια ροζ ρουμπίνια και  εξωγήινους ξιφομάχους. Παραμύθια που δεν έχουν τέλος αλλά μόνο αρχή και που ο καθένας μπορεί να επιλέξει τη συνέχεια που του ταιριάζει ακόμα και να γράψει ο ίδιος το τέλος.

Τα 88 ντολμαδάκια

Εκδότης  Καλέντης

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602190809.jpg

Τα 33 ροζ ρουμπίνια

Εκδότης  Καλέντης

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602191309.jpg

Οι 66 εξωγήινοι Ξιφομάχοι

Εκδότης  Καλέντης




 Η κινέζα κούκλα

Εκδότης  Μίνωας


http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9605423987.jpg

Τα μαγικά μελομακάρονα

Ο εξαίσιος ουρανοξύστης

Η μυστική Νοσοκόμα




Γνωρίζουμε τα γράμματα της αλφαβήτας και τους αριθμούς μέσα από γλωσσοδέτες και παιχνίδια.

Αλφαβητάρι με γλωσσοδέτες

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 2004
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603445924.jpg

Αριθμητάρι με γλωσσοδέτες

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 2004
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9604067583.jpg




Η παρεούλα της γαλάζιας γάτας "α-δ"

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 1999

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/128911.jpg&width=90&height=&thumb=

Η παρεούλα του ζαφειρένιου ζαρκαδιού "ε-θ"

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 1999

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/128912.jpg&width=90&height=&thumb=

Η παρεούλα του κόκκινου κροκόδειλου "ι-μ"

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 1999

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/54295.jpg&width=90&height=&thumb=

Η παρεούλα του πράσινου παπαγάλου "ν-π"

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 1999

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/54294.jpg&width=90&height=&thumb=

Η παρεούλα του ροζ ρινόκερου "ρ-υ"

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 1999

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/54292.jpg&width=90&height=&thumb=

Η παρεούλα της χρυσής χελώνας "φ-ω"

ΕκδότηςΕλληνικά Γράμματα  Έτος Έκδοσης: 1999

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/54291.jpg&width=90&height=&thumb=


Εκπαιδευτικά χιουμοριστικά παραμύθια για τους αριθμούς και τις  πράξεις των μαθηματικών.

Φουφήχτρα η μάγισσα με την ηλεκτρική σκούπα (Μετράμε ως το Δέκα)
 ΕκδότηςΜίνωας  Έτος  Έκδοσης 1996
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602403314.jpg


Άρης ο τσαγγάρης (Πρόσθεση και Αφαίρεση)
ΕκδότηςΜίνωας  Έτος  Έκδοσης 1996
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602403284.jpg


Η Φιφή και η Φωφώ οι φαντασμένες φάλαινες (Πολλαπλασιασμός και Διαίρεση)
ΕκδότηςΜίνωας  Έτος  Έκδοσης 1996

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9602403292.jpg


Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα (Σύνολα και Υποσύνολα)
 ΕκδότηςΜίνωας Έτος Έκδοσης: 2003



Ο τέλειος πρίγκιπας είναι μια δύσκολη υπόθεση, η πριγκίπισσα Δυσκολούλα το ξέρει καλά, γι’ αυτό και φροντίζει να βάλει τα κατάλληλα κριτήρια. Θα επιλέξει άραγε σωστά ; Τελικά μάλλον και εμείς θα εξασκήσουμε τα μαθηματικά μας μέσα από τις χμ… υπερβολικές απαιτήσεις της.


Η λιωμένη σοκολάτα (Α' τάξη)

ΕκδότηςΠατάκης  Έτος Έκδοσης: 1999
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606003604.jpg

Ο γαλαξίας των λέξεων (Β' τάξη)  

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997

Οι τρεις μυρμηγκοφάγοι (Β' τάξη)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997

Οι βαλίτσες του γίγαντα (Γ' τάξη)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603603279.jpg

 

Η συμμορία των σκόρων (Γ' τάξη)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997

Το αόρατο καγκουρό (Δ' τάξη)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605735.jpg

Η σπανακόπιτα του τσάρου (Δ' τάξη)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605743.jpg

Ο δεκανέας Παραδέκας (Ε' τάξη)

 Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605760.jpg

Η κόρη του φακίρη (Ε' τάξη)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605779.jpg

Το κλεμμένο ηφαίστειο (ΣΤ' τάξη)

 Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605795.jpg

Ο χρυσός χαρτοπόλεμος (ΣΤ' τάξη)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1997
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605809.jpg

Το μυστικό ημερολόγιο των διακοπών μου (Για όλες τις τάξεις)


http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100939.jpg&width=90&height=&thumb=


ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ  (κόμικς)

Ο Πίκος Απίκος, δαιμόνιος δημοσιογράφος, ο άσος των μεταμφιέσεων αστυνόμος Κρυψίβουλος, το κολοκυθάκι  ο Θάνος , το μήλο  ο Αιμίλιος, η ντομάτα  η Μάτα, το βλίτο  ο Βλάσης, η φράουλα η Φρουφρού,  το φραγκόσυκο ο Φραγκίσκος, το κρεμμύδι ο Βρασίδας, το σκληρό καρύδι ο Φώντας, το μαρούλι η Μαρουλίτα και όλοι οι υπόλοιποι ήρωες μιας ονειρεμένης πόλης, της Φρουτοπίας σε απίστευτες περιπέτειες.




Ημερολόγιο 2011

Εκδότης: Modern Times, 2010

Ο μαύρος πάνθηρας

Εκδότης: Modern times, 2010


Τα φρούτα απειλούνται ξανά. Η Μάτα η ντομάτα κινδυνεύει να πολτοποιηθεί, κίνδυνοι, φυλακές, μια κορώνα που δεν ανήκει σε κανέναν κι ένας μαύρος πάνθηρας φέρνουν νέες περιπέτειες στην Φρουτοπία.

Ο χαμένος μανάβης

Εκδότης: Modern times, 2010

Οι τρεις συνωμότες

Εκδότης: Modern times, 2010


Ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, ο Βλάσης το βλίτο, η Φρουφρού η φράουλα, η Μάτα η ντομάτα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, ο Θάνος το κολοκυθάκι, ο Λάκης ο λωτός, η Βεατρίκη το σπαράγγι, η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα, ο Βρασίδας το κρεμμύδι, ο Γιακουμής ο γιαρμάς, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Ανανίας το πεπόνι, η Λιλή η λεμονόκουπα είναι μερικοί από τους ήρωες που κρατούν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους.

Τα σκληρά καρύδια

Εκδότης: Modern times, 2010


Ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, ο Βλάσης το βλίτο, η Φρουφρού η φράουλα, η Μάτα η ντομάτα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, ο Θάνος το κολοκυθάκι, ο Λάκης ο λωτός, η Βεατρίκη το σπαράγγι, η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα, ο Βρασίδας το κρεμμύδι, ο Γιακουμής ο γιαρμάς, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Ανανίας το πεπόνι, η Λιλή η λεμονόκουπα είναι μερικοί από τους ήρωες που κρατούν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους.

Το μυστικό μονοπάτι

Εκδότης: Modern times, 2010


Αγωνία για τα φρούτα και τα λαχανικά που βρίσκονται και πάλι σε κίνδυνο. Θα προλάβουν να πάρουν το μήνυμα του Αρχέλαου που τους ειδοποιεί για την επίθεση των μανάβηδων ή θα κατακτήσουν οι δεύτεροι την πόλη τους; Αγώνες ποδοσφαίρου, δικαστήρια, μια εξαφάνιση και μάχες στο συναρπαστικό αυτό βιβλίο.

Το σάντουιτς του τρόμου

Εκδότης: Modern times, 2010


Ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι του βουνού, ο Βλάσης το βλίτο, η Φρουφρού η φράουλα, η Μάτα η ντομάτα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, ο Θάνος το κολοκυθάκι, ο Λάκης ο λωτός, η Βεατρίκη το σπαράγγι, η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα, ο Βρασίδας το κρεμμύδι, ο Γιακουμής ο γιαρμάς, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Ανανίας το πεπόνι, η Λιλή η λεμονόκουπα είναι μερικοί από τους ήρωες που κρατούν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους.

Ο χαμένος μανάβης

ΕκδότηςΠατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

2 Οι τρεις συνωμότες

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606007375.jpg

3 Το τρομερό φρουκτήνος

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606007383.jpg

4 Τα σκληρά καρύδια (Εξαντλημένο)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606007391.jpg

5 Το μυστικό μονοπάτι (Εξαντλημένο)

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606007405.jpg




6 Η ιπτάμενη σκάφη 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

7 Ο συναχωμένος τενόρος

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100950.jpg&width=90&height=&thumb=

8 Ο ζόρικος δεσμοφύλακας

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100951.jpg&width=90&height=&thumb=

9 Ο μανάβης και η σοπράνο

Εκδότης: Πατάκη  Έτος  Α’ Έκδοσης: 1994
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603600350.jpg

10 Η επιδρομή των καραβίδων

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης:  2000

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100942.jpg&width=90&height=&thumb=

11 Η απαγωγή της Μαρουλίτας 

Εκδότης: Πατάκη Έτος Έκδοσης: 2000
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603605166.jpg

12 Το κλεμμένο ξυπνητήρι

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1994

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100944.jpg&width=90&height=&thumb=

13 Η τελική αναμέτρηση

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2000

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/101887.jpg&width=90&height=&thumb=



14 Τα σπάνια καρεκλοπόδαρα 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606006107.jpg

15 Το πικραμύγδαλο και η γλυκοπατάτα

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100945.jpg&width=90&height=&thumb=

16 Ο παππούς του κουρέα

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100946.jpg&width=90&height=&thumb=

17 Ένα βαρέλι χωρίς βαρίδια 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/102335.jpg&width=90&height=&thumb=

18 Η ιπτάμενη σβούρα 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/100947.jpg&width=90&height=&thumb=

19 Ο θανάσιμος κίνδυνος 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606007693.jpg

20 Ο οφθαλμαπατεώνας

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9789606007705.jpg

21 Τα κολοκύθια με τα τούμπανα

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/102338.jpg&width=90&height=&thumb=

22 Το μουστάκι του Θάνου 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/102339.jpg&width=90&height=&thumb=

23 Ο κυνηγός ταλέντων 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9606007731.jpg

24 Η σκιά του προδότη

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/147909.jpg&width=90&height=&thumb=

25 Η δαχτυλήθρα με το δηλητήριο

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603789550.jpg

26 Η σκόνη του φτερνίσματος

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/154749.jpg&width=90&height=&thumb=

27 Οι δύο μασκοφόροι

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9603789577.jpg

28 Το σάντουιτς του τρόμου

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/147913.jpg&width=90&height=&thumb=

29 Οι Κένταυροι του Κρόνου

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/169642.jpg&width=90&height=&thumb=

30 Ήταν όλοι τους μανάβηδες

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

http://www.greekbooks.gr/ThumbnailGenerator.ashx?ImgFilePath=web/book/photos/169641.jpg&width=90&height=&thumb=

31 Το κουτάλι της γαβάθας

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

32 Ο άσος των μεταμφιέσεων

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης:  1998

33 Ο τρίτος χρησμός

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 1998

http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9601608885.jpg

34 Η γειτονιά με τους σκουπιδοτενεκέδες

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/9601610472.jpg

35 Η σφεντόνα και το μπρίκι 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

36 Η ύπουλη παγίδα 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004

37 Ο μαύρος πάνθηρας 

Εκδότης: Πατάκη  Έτος Έκδοσης: 2004
http://assets.in.gr/papasotiriou/covers/2000271318.jpg
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »