Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Ta μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Αρχαίας Αιγύπτου μας μυούν στο μυστηριώδη κόσμο των γραφέων της Αρχαίας Αιγύπτου και μας μαθαίνουν να γράφουμε το όνομά μας στα …ιερογλυφικά!

Λόγω….κρυολογήματος, δεν ακούγονται νέες ιστορίες του Μικρού Αναγνώστη προσωρινά. Σε λίγες μέρες, όμως, θα είναι και πάλι κοντά σας!
Μέσα σε ένα υπέροχο χιονισμένο τοπίο συναντήσαμε τη γνωστή συγγραφέα Βούλα Μάστορη!
Γράψε μας ένα συναρπαστικό διήγημα με φόντο τις κοιλάδες του Νείλου και τη σκιά των πυραμίδων!
Συγγραφείς, Λογοτεχνικές Συναντήσεις, Συνέδρια, Σεμινάρια, Εκδηλώσεις, Εκθέσεις, Διαγωνισμοί. Μάθε πού μπορείς να πας αυτόν τον μήνα!
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Ανοίγει τις καρδιές της τον Μάρτιο η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας


Το μήνα Μάρτιο καθώς ο καιρός θ’ ανοίγει, θα προσπαθήσει να ανοίξει τις καρδιές της και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, και ν’ αφήσει συναισθήματα να βγουν προς τα έξω και να  γίνουν δημιουργία και έκφραση. Με τη μουσική και τους ήχους θα...
ανακαλύψουμε πλήθος συναισθημάτων. Πολύ συχνά με τη μουσική επιλέγουμε να εκφραστούμε και να συνοδεύσουμε καταστάσεις που ζούμε. Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να κάνουμε κατασκευές, να δούμε πως η μουσική και το συναίσθημα συνδέονται, μέσα από συναντήσεις που μας εισάγουν στην περιπέτεια του ήχου και της μουσικής. Με τη Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.
Σάββατο 3 Μαρτίου, 11.00-12.30 το πρωί: «Το αλφαβητάρι των συναισθημάτων». Μαζί με τα πιο οικεία συναισθήματα ανακαλύπτουμε και ξαναθυμόμαστε ιστορίες αγάπης, ζήλιας, μίσους, τρυφερότητας, φόβου και άλλων συναισθημάτων που ξεχειλίζουν μέσα από αγαπημένα βιβλία. Για παιδιά 7-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 7 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Πόσο μ’ αρέσει ο εαυτός μου»!Νιώθω όμορφα και μόνος και με τους άλλους όταν αρχίζω να γνωρίζω, ν’ αποδέχομαι και να εκτιμώ τον εαυτό μου.Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 7 Μαρτίου, 6.30-7.45 το απόγευμα: Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ!... «Γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής». Γνωρίζουμε βασικές έννοιες γύρω από τη μουσική και τα μουσικά όργανα. Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 14 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Γιατί το ροζ ελεφαντάκι έπεσε σε θλίψη και πώς ξαναβρήκε τη χαρά του». Καμιά φορά τα πλάσματα που αγαπάμε φεύγουν μακριά αφήνοντας μέσα μας μια βαθιά θλίψη και τότε…; Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 14 Μαρτίου, 6.00-7.00 το απόγευμα: Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ!... «Ζωγραφίζω τη μουσική». Αποτυπώνω με σχήματα και χρώματα τα συναισθήματα που μου γεννάει η μουσική. Για παιδιά 6-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Σάββατο 17 Μαρτίου, 11.00-13.00 το πρωί: Αντιστρέφοντας τους ρόλους! Με μια κούκλα δίνω σχήμα κι έκφραση στα συναισθήματά μου! Μέσα από τη δημιουργία μιας μικρής υφασμάτινης κούκλας αφήνω να εκφραστούν όσα νιώθω κι ελπίζω. (Φέρτε μαζί σας ρετάλια, νήματα, δαντέλες & κορδέλες…). Εργαστήριο προσανατολισμένο σε μεγαλύτερες ηλικίες (ενήλικες και έφηβοι) όπου τα παιδιά έως 12 ετών μπορούν να έχουν βοηθητικό ρόλο. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 21 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; Οι νεράιδες μας μιλάνε για…τη γενναιοδωρία, την ταπεινότητα, την ευγνωμοσύνη και για το πως συμπεριφέρεται μια πραγματική νεράιδα σε δύσκολες καταστάσεις. Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 21 Μαρτίου, 6.00-7.30 το απόγευμα: Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ!... «Κάνω τον ήχο μια δική μου ιστορία». Παίζουμε με αυτό που ακούμε. Φτιάχνουμε τα δικά μας "ηχητικά εφέ". Δημιουργούμε με αυτά τόπους μακρινούς και ξένους μέσα στους οποίους μία ιστορία γεννιέται έτοιμη να γίνει θέατρο. Με τη Θεατρολόγο Χριστίνα Φλούδα. Για παιδιά 7-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 28 Μαρτίου, 4.00-5.00 & 5.00-6.00 το απόγευμα: Να σου πω μια ιστορία; «Ο μεγάλος θυμός»…και πως τα βγάζουμε πέρα μαζί του… Ανάγνωση ιστορίας που συνοδεύεται από μια σχετική δραστηριότητα. Φέρτε μαζί σας ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών. (Μία συνάντηση). Για παιδιά 3-5 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Τετάρτη 28 Μαρτίου, 6.00-7.30 το απόγευμα: Με τη μουσική και τους ήχους εκφράζομαι κι επικοινωνώ. Αυτοσχέδια μουσικά όργανα. Με απλά υλικά ανακαλύπτω διασκεδαστικούς τρόπους να παράγω ήχο και μουσική. Για παιδιά 7-11 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494".
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - "Η Φάρμα του Διαδικτύου"


Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Βερόνιοκας Σαμαρά και του Γιώργου Κορμά με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, με στόχο να τα μυήσει στους βασικούς κανόνες χρήσης του Διαδικτύου από μικρή ηλικία.
Μέσα από πέντε χαρούμενες ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια φάρμα ζώων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα εξής σημαντικά θέματα σε σχέση με την πλοήγηση στους διαδικτυακούς κόσμους:
  • αποφυγή επικοινωνίας με αγνώστους,
  • προστασία προσωπικών δεδομένων,
  • ανάπτυξη της κριτικής σκέψης γύρω από την αξιοπιστία των διαδικτυακών πληροφοριών,
  • σεβασμός στην ιδιωτική ζωή τρίτων,
  • παρενόχληση και γελοιοποίηση στο Διαδίκτυο,
  • ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.
Οι ήρωες της φάρμας είναι δύο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που μαζί με τον σκύλο τους τον Ηρακλή, είναι οι προστάτες της φάρμας. Ως σύμμαχό τους έχουν τη Βάγια την κουκουβάγια, σοφή σύμβουλο και οδηγό. Τα παιδιά αναλαμβάνουν τον ρόλο των γονέων, ο Ηρακλής τον ρόλο του έμπιστου φίλου της οικογένειας που γνωρίζει τι είναι πρέπον και τι όχι στο Διαδίκτυο, προστατεύοντας έτσι, όποτε χρειαστεί, τους ανήλικους χρήστες, η δε σοφή κουκουβάγια αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπαιδευτικού που μπορεί να οδηγήσει με το δικό του τρόπο τα παιδιά στην πρόσληψη της σωστής γνώσης και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.
Το βιβλίο απευθύνεται όμως και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προτρέποντάς τους να διαβάσουν τις ιστορίες αυτές μαζί με τα παιδιά, και να συζητήσουν στη συνέχεια για τα ζητήματα που αναδεικνύονται. Έτσι, θα αφυπνίσουν τη σκέψη τους και θα οξύνουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν αντίστοιχα ζητήματα στις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις, τώρα και στο μέλλον. Σε αυτό βοηθάει η ενότητα «Για να δούμε τι μάθαμε από την ιστορίας μας» στο τέλος κάθε ιστορίας.
Το βιβλίο έκτασης 128 σελίδων διατίθεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ (διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας www.ianos.gr), ΠΟΛΙΤΕΙΑ (διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας http://www.politeianet.gr), ΠΑΤΑΚΗΣ, στα βιβλιοπωλείαΤΕΤΡΑΓΩΝΟ (Αγ. Δημήτριος Αττικής, www.tetragono.com.gr), και μέσα από τους ιστοχώρους www.sokolis.gr, www.e-shop.gr ή www.plus4U.gr, στην τιμή των 15.00 Ευρώ.
Οι συγγραφείς:
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά – Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Γιώργος Κορμάς – Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλία για τις Απόκριες!



Καλές Απόκριες
Ήθη, έθιμα, δραστηριότητες: Με αυτοκόλλητα και πατρόν 
Συγγραφέας: Καραντινού Εύα 
Εικονογράφος: Καραντινού Εύα 
Εκδότης: Άγκυρα
Ένα χαρούμενο και πολύ χρήσιμο βιβλίο για τις Aπόκριες με ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πληροφορίες και δραστηριότητες.Το βιβλίο περιέχει αυτοκόλλητα για τις δραστηριότητες και πατρόν με τα οποία οι μικροί μας φίλοι μπορούν μόνοι τους να δημιουργήσουν τα δικά τους αποκριάτικα στολίδια. 


Μια μάσκα γελάει και κλαίει 
Συγγραφέας: Αλεξάνδρου Γιώτα 
Εκδότης: Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε.
Αριθμός Σελίδων: 40 
Ήταν κάποτε μια μάσκα που δεν ήταν συνηθισμένη. Ήταν μια διπλή μάσκα. 
Ήταν και χαρούμενη και λυπημένη. 
Ήταν λυπημένη, όταν... την κορόιδευαν οι άλλες μάσκες, επειδή ήταν διαφορετική... 
όταν έκοβαν τα δέντρα... 
όταν είχε πόλεμο... 
Και ήταν χαρούμενη, όταν... τη φιλούσαν και την αγκάλιαζαν... όταν έτρωγε με τη μαμά της και τον μπαμπά της... όταν... 

H νεράιδα Ευτυχία - Επιθυμία
Πάρτι μασκέ:
 Με pop-ups και flaps
Συγγραφέας: Thomson Emma 
Εικονογράφος: Thomson Emma 
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Σελίδων: 30 
Το υπέροχο πάρτι μασκέ της Ευτυχίας-Επιθυμίας το περιμένει ανυπόμονα όλο το σχολείο, το θέμα του πάρτι όμως είναι λίγο ασυνήθιστο: η φύση! Οι φιλενάδες της Ευτυχίας-Επιθυμίας δεν μπορούν να σκεφτούν τι να φορέσουν, μέχρι που εκείνη θα καταφέρει να τις κάνει να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν την εκπληκτική φύση που τις περιβάλλει... 


Πάρτι μασκέ 
Με περισσότερα από 70 αυτοκόλλητα που ξανακολλούν 
Εκδότης: Susaeta
Σειρά: Ντύνομαι 
Αριθμός Σελίδων: 14
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Η «κυρά Σαρακοστή» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη


Η "κυρά Σαρακοστή" στη Δημόσια Βιβλιοθήκη
Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου…

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 11.00 - 12.30 το πρωίΑπόκριες στη Βέροια… Μασκαράδες, φαϊ με τους παππούδες, γαϊτανάκι, χάσκα, χαρταετός… Πόσο άλλαξαν οι συνήθειές μας;… Ελάτε να ακούσετε Βεροιώτικες ιστορίες της Αποκριάς και να γνωρίσετε την "κυρά Σαρακοστή", ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί! Υπεύθυνη προγράμματος Αρίστη Κουκουρίκου. Για παιδιά 7-14 ετών. Με προεγγραφή στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.
Με τη συνεργασία της Εταιρείας Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη 
Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Γονέων του ΙΔΕΚΕ θα επαναληφθούν στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας και για την Άνοιξη & το Καλοκαίρι του 2012.
Τα προγράμματα συμβουλευτικής είναι δωρεάν και απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό. Οι θεματικές ενότητες που προσφέρονται είναι οι εξής:
  • Η οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, διάρκειας 50 ωρών
  • Διαφυλικές σχέσεις, διάρκειας 25 ωρών
  • Ανάπτυξη στην Τρίτη ηλικία, διάρκειας 25 ωρών
  • Συνεργασία εκπαιδευτικών-οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών
  • Ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, διάρκειας 25 ωρών
  • Συμβουλευτική γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, διάρκειας 50 ωρών
  • Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια, διάρκειας 25 ωρών
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα θα τεθούν σε λειτουργία από αρχές Φεβρουαρίου, με την εγγραφή 18-20 ατόμων και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένουςψυχολόγους και κοινωνιολόγους.
Το εαρινό & χειμερινό εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία 14 τμήματα στο Νομό μας.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνο της Σχολής Γονέων,
κ.Ευαγγελία Θεοδωροπούλου στο τηλέφωνο 6947906068.

Αιτήσεις μπορείτε να συμπληρώσετε και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, οδός Έλλης 8 (πίσω από το Δημαρχείο), τηλ. 2331024494 (υπεύθυνη η κ. Ασπασία Τασιοπούλου) μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2012.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη βιβλιοθήκη του 6ου Δ.Σ. Βέροιας ανακοινώνονται τα εξής:

        '' Οι πόροι για την αγορά επιπλέον τίτλων στις βιβλιοθήκες είναι περιορισμένοι. Η ανανέωσή τους μπορεί να στηριχθεί στις δωρεές γονέων , μαθητών , βιβλιοπωλείων , εκδοτικών οίκων , φίλων και γνωστών.
         Θέλετε τα βιβλία που διαβάσατε να τα προσφέρετε κάπου όπου θα πιάσουν πραγματικά τόπο; Χαρίστε όσα βιβλία διαβάσατε κι είσαστε έτοιμοι να αποχωριστείτε. Θα ελευθερώσουν χώρο στη βιβλιοθήκη σας για καινούργια. Έτσι θα μοιραστείτε και τη χαρά της ανάγνωσης με κάποιον άλλον που θα διαβάζει ένα βιβλίο της δικής σας επιλογής.
          Μη ρίχνετε τα βιβλία σας στην ανακύκλωση, χαρίστε τα σε κάποιον που μπορεί και θέλει να τα διαβάσει.
          Αν θελήσετε να δωρίσετε βιβλία ακόμα και τα CD-DVD και ότι άλλο υλικό έχετε που ενδεχομένως δεν χρησιμοποιείται πια, τότε  ''Χαρίστε τα στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας/σας ''.
          Επίσης όσοι έχουν βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους και διαβάζουν την ανακοίνωση αυτή , και θέλουν να μας χαρίσουν κάποιους τίτλους παιδικών βιβλίων μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας.
          Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο και φαξ :  23310-63904 ή με e-mail στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση : 6dimvero@sch.gr ( υπεύθυνος κ. Καρα΄ί΄σκος Κωνσταντίνος )  κι εμείς θα σας υποδείξουμε τον τρόπο που θα φτάσουν τα βιβλία στα χέρια μας.

   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ            Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ



       ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΚΑΡΑ΄Ι΄ΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η δύναμη των βιβλίων, σε μία πολύ δυνατή ταινία

Μία από τις υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων, ολόκληρη, εδώ.




«The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore» είναι μία από τις ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που είναι υποψήφια για Όσκαρ φέτος. Είναι παραγωγή των Moonbot Studios κι έχει πάρει ήδη 13 βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το Moonbot Studio είναι καινούριο, και αυτή η ταινία δημιουργήθηκε από τους βασικούς του συντελεστές ως πρώτη απόδειξη του τι είναι ικανοί να κάνουν και ταυτόχρονα εμπεριέχει το ξεκίνημα του γραφείου, μετά τον τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη. Υπάρχει και ως iPad App και από τα λίγα reviews που έχω διαβάσει, πρέπει να είναι πάρα πολύ καλό: το Atlantic το αποκαλεί “Pixar of the iPad age.”


Η ιστορία μιλάει για τη δύναμη των βιβλίων, μέσω της συνέχειας και της αθανασίας – δεν σας λέω άλλα, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να το δείτε όλο.


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ





Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, σας προσκαλεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 και από ώρα 17.00 μ.μ. στον αποκριάτικο χορό που διοργανώνει στο Κέντρο Ελιά στη Βέροια. Τιμή Πρόσκλησης 6 Ευρώ....
Φορέστε την αποκριάτικη στολή σας και ελάτε να διασκεδάσουμε σε ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ.
                                                                     Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

07/02/2012 ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  Η ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ κ.ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Δ΄, Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΦΙΣΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ (2,3,4 και 5 ) - ΒΙΝΤΕΟ


Η Μίνα Λαμπροπούλου ως παπαγάλος-αφηγητής στην εισαγωγή από τα "Μαγικά Μαξιλάρια" του Ευγένιου Τριβιζά, όπως ανέβηκαν στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Στοά το 1995-96. Μουσική: Σταύρος Παπασταύρου.



Τραγούδι από το θεατρικό έργο «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, όπως ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2009--2010 (σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας). Στίχοι: Ευγένιος Τριβιζάς. Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός. Χάρης Ανδριανός & Γιάννης Φίλιας.



Τραγούδι από το θεατρικό έργο «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, όπως ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2009--2010 (σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας). Στίχοι: Ευγένιος Τριβιζάς. Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός. Χάρης Ανδριανός & Χορωδία.



Τραγούδι από το θεατρικό έργο «Τα μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά, όπως ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2009--2010 (σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας). Στίχοι: Ευγένιος Τριβιζάς. Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός. Χάρης Ανδριανός, Γιάννης Φίλιας & Χορωδία


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Τα μαγικά μαξιλάρια (1)



Στη χώρα του άπληστου Βασιλιά Αρπατίλαου απαγορεύονται οι …Κυριακές, τα πάρτυ γενεθλίων, οι παιδικές χαρές, μέχρι και ο λόξυγγας! Όλοι δουλεύουν νύχτα-μέρα για να γεμίζει με διαμάντια το θησαυροφυλάκιό του Βασιλιά. Ο καταχθόνιος σύμβουλός του, Σαυρίλιος Βρισελιέ, σχεδιάζει να καταργήσει ακόμη και τα όνειρα με την καινούργια του εφεύρεση, τα «εφιαλτικά μαξιλάρια», για να δουλεύουν όλοι περισσότερο, χωρίς γκρίνιες και παράπονα. Όμως σε αυτή την απόπειρα θα βρει απέναντί του την αντίσταση των παιδιών, που με τη βοήθεια του δασκάλου τους θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το τρομερό σχέδιο.



Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«Η μαγεία των σχημάτων και των χρωμάτων» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Το Σάββατο 11 Φερβουαρίου, 10.30 – 11.45 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας εικαστικό εργαστήρι για μικρά παιδιά. Θέμα του είναι «Η μαγεία των σχημάτων και των χρωμάτων». Η Katia Muñoz με καταγωγή από το Περού τελειώνει τις σπουδές ζωγραφικής στη χώρα της και μετακομίζει στην Ισπανία όπου σήμερα ζει και εκθέτει. Πέρα από το προσωπικό δημιουργικό της έργο δραστηριοποιείται σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις. Μία από αυτές, Women’s Collective Art – Essence Project – (συλλογικό έργο για την ουσία της Θηλυκής Τέχνης), με μεγάλο ενδιαφέρον και απήχηση, αφορά στο έργο γυναικών όπου συμμετέχουν και παρουσιάζονται έργα γυναικών από όλο τον κόσμο. Στη Βαρκελώνη έχει ιδρύσει το Κέντρο Γυαλιού, το οποίο ασχολείται με την σχεδίαση και προβολή αυτού του ιδιαίτερου υλικού, το γυαλί.
Στο εργαστήριο μας στη Βιβλιοθήκη τα παιδιά, θα γνωρίσουν το πολύπλευρο έργο της Muñoz και ακόμη μία δημιουργική πτυχή της που είναι η mail-art, δηλαδή η δημιουργία μικρών έργων τέχνης που ανταλλάσουν οι καλλιτέχνες μέσω ταχυδρομείου, και θα σχεδιάσουν κάρτες mail-art με διάφορα θέματα.

«Πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω και να μαγεύομαι από τα χρώματα, τα σχήματα, το άγγιγμα, τις αισθήσεις, να θεραπεύω και να ανοίγω πληγές, να πετάω». Katia Muñoz.

Το έργο της Katia Muñoz παρουσιάζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του διαλόγου με καλλιτέχνες του κόσμου.

Με τη ζωγράφο Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ »